15. 6. 2017

Book haul za duben 2017

Poslední měsíce byly tak šíleně nabité a přitom utekly tak neskutečně rychle, že jsem ani nestačila registrovat, kolik knih jsem vlastně zvládla nakřečkovat do své sbírky. Oproti nastolené tradici jsem tedy nyní byla okolnostmi donucena book haul rozdělit na jednotlivé měsíce, protože jinak bych nemohla počítat s jediným čtenářem, který by se nekonečným článkem prokousal až do konce.
Většina čtenářů však book hauly okukuje ráda a tudíž si myslím, že vám nebude vadit, když se v nejbližší době objeví druhý. Co říkáte? 

Duben se nesl ve znamená stresu a dokončování diplomky. Na knižní trh jsem však nezanevřela, stihla jsem si hodně knih objednat, ale i přečíst. Za duben mi v knihovničce přibylo celkem 9 kousků. Že neumím počítat? Ale kdepak, jen jsem jednu knihu již stihla neuváženě vypůjčit, protože mě naprosto dostala a já potřebovala s někým sdílet své dojmy. Sedm ze zmiňovaných kousků jsem již stihla i přečíst a recenze naleznete v odkazech v následujících odstavcích.
A teď už k jednotlivým titulům!

Ani tentokrát jsem neváhala obohatit svou knihovničku díly českých autorů. Ivana Chřibková mě dostala už v loňském roce svou knihou Suchý hadr na dně mořském a nyní jsem se dočkala volného pokračování s názvem Když to tam není, tak to tam nehledej. O poznání méně úsměvný, ale zato okořeněný zahořklým humorem mě i druhý díl zaujal a tuhle milou útlou knížečku rozhodně nacpu k přečtení ženské části naší rodiny.
Patrik Hartl je nejen sympaťák s nejpodivnějším smíchem na planetě (a to i ve srovnání se mnou prosím), ale hlavně je to talentovaný spisovatel. Česká literatura se čte tak nějak nevysvětlitelně jinak, než zahraniční a mě tahle odlišnost hrozně baví. Malý pražský erotikon si šetřím na léto, kdy se s knížkou vyvalím na deku k vodě a nebudu mít celý den nic jiného na starosti.
Rekviem za Pluto nedávno totálně převálcovalo blogerskou scénu a já jako obvykle čekám, až prvotní humbuk trochu utichne a pak se do ní pustím. Vidím to na zajímavě pojatou jednohubku.

Pohřbený život byl prvním zklamáním dubna. Kniha s neuvěřitelně hypnotickou a fotogenickou obálkou nedokázala využít svůj neuvěřitelný potenciál a pokulhávala nejen nezajímavým a natvrdlým hrdinou, ale také celkovým vyzněním příběhu.
Závěje a Marit Reiersgard se naopak zařadily na můj žebříček sérií a autorů, které je třeba pozorně sledovat a vydání každé nové knihy bedlivě hlídat. Boží prst má vyjít v říjnu a já se nemohu dočkat! Detektiv, který plete? No kde to jinde najdete!
Kruh byl pak druhým lehkým zklamáním měsíce. Neuvěřitelně přestřelený rozsah, absence akce, nesympaticky ufňukaná společnost a tupá hlavní hrdinka mi zkazily má poměrně vysoká očekávání. A to jsem velice tolerantní čtenář a moc jsem chtěla, aby se mi Kruh líbil.

Znesvětitel byl pak naopak balzámem na duši, ač se podobný popis může u brutálního thrilleru zdát přitažený za vlasy. Druhý díl série o Marku Heckenburgovi (okoukněte nejprve Stalkery!) dokonce posouvá vysoko nastavenou laťku a aspiruje na jednu z nejlepších detektivek roku.
Déšť smývá stopy se naopak zařadil k naprostému průměru mezi detektivními thrillery. Ztracená holčička, rozvedení rodiče a zpackané vyšetřování. Co vám budu povídat, se ztracenými dětmi se letos v knížkách roztrhl pytel, nepřijde vám?

Poslední a bohužel nevyfocenou knihou byla ta, která mě za duben asi nejvíce dostala. Jsou jí Báječné dny. Kniha o nejzvrácenějším, nejnechutnějším a nejodpornějším psychopatovi pod sluncem. Přes zhnusení a husí kůži, kterou jsem po celou dobu čtení cítila (a lehké pochybnosti o tom, že by všechno mohlo probíhat tak, jak bylo popisováno), jsem dodnes z příběhu totálně paf, myslím na něj a nemůžu se přestat divit, kde se to v těch autorech bere. Neuvěřitelná záležitost a jestli máte pocit, že vás už v literatuře nemůže nic překvapit, vezměte si do ruky Báječné dny a budete rázem vyvedeni z omylu.

A to je prosím pěkně pro tentokrát vše. Lehké zpoždění mi doufám odpustíte a buďte se mnou chvíli pyšní na to, jak jsem skvěle udržela poměr nových a přečtených knih. Takhle bych si to představovala pořád! 

Znáte některé zmiňované tituly? Máte v plánu je pořizovat, nebo jste dokonce něco už četli? Možná jsem vás na některou nalákala? Dejte vědět, zajímá mě všechno!
Share:

6 komentářů:

  1. Ty kecko, vždyť se směješ hezky! :D Každopádně gratuluju ke krásnému poměru nové/přečtené knihy. Kéž by mi to taky tak dobře šlo :D :) Jo a jsem ráda, že jsi taky konečně přišla na chuť focení s kytkama! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D Ale výrazně :D Přesto děkuji ♥
      Díky, díky, jsem na sebe fakt pyšná! :D
      Kytky jsou na focení ideální, takže když nějaké zrovna mám, tak je použiju moc ráda :)

      Vymazat
  2. To jsou krásné kousky :) A obdivuju, jak to stíháš číst, to opravdu klobouk dolů :) A navíc krásný fotky!
    A je to teda neskutečný, ale já si za duben koupila 1 knížku :D :D A tu jsem taky hned přečetla a to Dvůr mlhy a hněvu :) Jsem na sebe docela hrdá :D
    Z tvých kousků mě láká Hartl, Závěje, ty vypadají i tou obálkou fakt nádherně. Pak Kruh, i když jsi mě docela zarazila tím hodnocením a Báječné dny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! ♥ V dubnu jsem se nějak pochlapila :D
      Jen jednu? To už jsem dlouho nezvládla! :D
      Závěje byly super, Kruh už tolik ne, Báječné dny rozhodně nejlepší kniha dubna. Fakt mazec!

      Vymazat
  3. Moc pěkné nové kousky :) Četla jsem Kruh a tam mě štvala tupost hlavní hrdinky, doufala jsem že na konci nějak prozře a ono nic :) Hezké čtení nových knih přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak z těchto zrovna už žádná nová není, vzhledem k tomu, že jde o rok starý článek :D ale světe div se, mám je všechny přečtené, to mám sama ze sebe fakt radost.
      A měla bych zase začít sepisovat hauly, ale když já mám už takový skluz! :D

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři