24. 8. 2017

Černé lži – Alessandra Torre

Layana odmalička patřila ke smetánce. Vždy měla všechen luxus, na který si vzpomněla, ale s tím souvisí i to, že celý její život byl předem nalinkovaný. Provdat se měla pouze za vhodného a bohatého muže, ideálně dědice obřího impéria. Jednoho dne si však Lana postaví hlavu. Ona takový život přece nechce a začíná žít podle sebe, i když stále z peněz rodičů. A pak potká Branta. Chytrého a proklatě pohledného gentlemana, kterému záleží na jejím názoru, vždy ji poslouchá a kouká jí přitom do očí místo do výstřihu, a přitom má na svém kontě nejen úspěch, ale také pořádnou finanční raketu. Všichni ji od vztahu s ním odrazují. Ale jakmile i paličatá Layana konečně odhalí jeho temné tajemství, díky kterému není Brant zrovna vhodným mužem pro trvalý vztah, je už příliš pozdě. Jako na zavolanou však do jejího života vstupuje Lee. Hrubý, sprostý, ale šíleně sexy chlápek, který pro každý dolar, který vydělal musel dřít vlastníma rukama. Brantův pravý opak. Layana miluje dva muže. Dokáže si udržet vztah s Brantem a zároveň milostnou aféru založenou pouze na sexu?

Layana je chytrá a proklatě sexy ženská, která se s příjemnou finanční injekcí od rodičů rozhodla postavit na vlastní nohy, aby se oprostila od jejich pečlivě nalajnovaného a svázaného světa. Jaké je její překvapení, když se zakouká zrovna do muže, kterého by jí rodiče sami schválili. To ještě však netuší, že Brant má tajemství, nad kterým nelze tak snadno mávnout rukou. Layana svou frustraci vybíjí ve vztahu s Leem, který je na hony vzdálený Brantově uhlazenosti a seriózní vážnosti, ale přitom bojuje o udržení vztahu s jinak dokonalým Brantem. Miluje je totiž oba.

Černé lži se zpočátku tváří jako obyčejná humorná eroťárna. Nad některými výrazy se pozastavíte, některým se zasmějete, ale vesměs od knihy získáte to, co byste čekali. Ve skutečnosti v sobě však skrývá mnohem víc a v průběhu příběhu se roztáčí kolotoč neuvěřitelně šílených zvratů, překvapení a šokujících dějových posunů. Ani se nenadějete a kniha se začne ubírat úplně odlišným směrem, než byste očekávali.

Hrdinku nejprve zasypete mnoha nepěknými pojmenováními a k jejímu chování si i nepatrnou špetku pochopení budete hledat jen těžko. Hned zpočátku vás ujistí, že zkrátka miluje dva muže a nehodlá na tom nic měnit. Je rozmazlená, zvyklá na bohatství a rozhodně se svými výstřelky netají. Její umanutá a manipulativní povaha otevírá citlivým osobám kudlu v kapse a přivozuje čtenářům stavy nepřekonatelného vzteku s úmyslem knihu zahodit někam hodně daleko. Když vydržíte, nakonec však začnete Layanu litovat, jakkoli se vám to může zdát nepochopitelné a nemožné, protože Brantovo tajemství, to má teda grády. Autorka dokázala dávkovat napětí přesně tím správným způsobem. Neustálé naznačování, že už přijde vyzrazení toho velkého zvratu vyšroubovala až na hranici únosnosti, ale přitom si dokázala udržet čtenářův zájem a zvládla čtenáře neotrávit a nezhatit moment šokujícího odhalení přílišným natahováním.

Při pohledu zpět navíc dokážete pohodově vystopovat všechny náznaky a víte, že autorka měla od počátku vše promyšlené do posledního detailu, což vás nutně uvede v dokonalý úžas. Nešlo o nějaký momentální nápad, který by do knihy zasadila jen aby byla zajímavá. A za to musím před Torre smeknout, protože se jí povedlo něco, co dovede málokdo. Překvapí vás a zastihne vás naprosto nepřipravené.

Černé lži nejsou žádným průměrným erotickým románkem, na který zapomenete hned po otočení poslední stránky. Je to propracovaný thriller, ze kterého vám bude naskakovat husí kůže a který vás provede od stavu naprosté nenávisti, přes zmatení po šok a neskutečné uspokojení při zjištění, že pořád existují originálně smýšlející autorky, které se nebojí míchání žánrů. Emoce jsou to, co u knih hledáme. A jelikož jich Torre zvládla vyvolat celou škálu, znamená to, že tahle kniha stojí za vaši pozornost. Během čtení si vytvoříte nespočet teorií a i v nepravděpodobném případě, že se nakonec trefíte si velké odhalení užijete, protože tahle kniha zkrátka stojí za přečtení. 

90 %

Černé lži můžete zakoupit zde. E-knihu pak zde
Velké díky za poskytnutí recenzního e-booku patří nakladatelství Mystery Press.
Share:

2 komentáře:

  1. Zní to zajímavě, zvlášť když vím, co čteš a jsi z toho takhle nadšená :) :) Výhledově se po tom určitě podívám. A Mystery Press má teda jednu pecku za druhou, asi se z toho zblázním. Super recenze, která vybízí k tomu si to přečíst.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt jsem byla v šoku. Byla jsem maximálně čtyři věty napřed :D
      To mají!
      Díky! Tohle bych si ujít nenechávala, být tebou! :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři