11. 2. 2018

Otevřený hrob - Angela Marsons (Kim Stone #4)

Výzkumné zařízení ve Westerley díky lidem, kteří věnovali své tělesnou schránku vědě, slouží k napodobování míst činu a zkoumání vlivu nejrůznějších podmínek působení na mrtvá lidská těla. Kim Stoneová se svým týmem je tam poslána na tréninkovou exkurzi, během níž je objevena mrtvola, jež nepatří mezi ostatní simulované oběti. Zdá se, že vrah se snažil najít důmyslný způsob, jak svůj odporný čin zakrýt a téměř se mu to podařilo. O dívce s obličejem rozbitým na kaši a ústy plnými hlíny zaměstnanci zařízení nic nevědí a zprvu se zdá, jako by nikomu doma nechyběla. Navíc to vypadá, že dívka není jediná, kterou potkal stejný osud. Kim a její tým záhy objevují další oběti, z nichž jedna jako zázrakem zrůdný útok přežila. Její paměť však padla za oběť násilnému útoku a vyšetřovatelé se ocitají znovu na začátku, bez naděje na svědectví a v závodě s časem. Nemohou dovolit, aby si vrah vzal na paškál další nevinný lidský život, a Kim opět nalézá ve vyšetřování faktory, díky kterým se cítí osobně povinována zločince dopadnout vlastníma rukama.

Kim Stoneová je chladná a odměřená, ale citlivá a v jistých věcech silně empatická. Vždy spoléhá na svůj instinkt a v krajních případech, když na tom skutečně záleží, je dokonce ochotná přiznat své pochybení. Vždy jedná podle pravidel, ale ráda a dovedně využívá jejich skulinek a natahuje je až na mez únosnosti. Má opravdu málo blízkých přátel, nikoho si nepouští k tělu, aby dokázala přežít, jelikož v její minulosti leží příliš mnoho bolesti a zklamání. Svůj život zasvětila práci a to se nezmění, stejně jako její ocelově pevné nervy nebo soucit a odhodlání. V Otevřeném hrobě se s Kim a jejím týmem setkáváme již po čtvrté a i tentokrát je celá kniha parádně nadupaná akcí, skvělou zápletkou s psychologickým podtónem, překvapivými zvraty a střety tělo na tělo.

Recenze byla napsána pro web cbdb.cz. Její kompletní znění naleznete zde.
Za recenzní výtisk bych touto cestou ráda poděkovala webu cbdb.cz a nakladatelství Knižní klub.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za tvůj příspěvek! Z každé zpětné vazby mám velkou radost a na veškeré komentáře odpovídám :)

Právě čtu

Právě čtu

Opozdilec
tagged: currently-reading

goodreads.com

Followers

Hledání

Instagram

Spolupracuji s

CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online

O autorce

Moje fotka
Obyčejná šestadvacetiletá holka z Prahy, nadšená uživatelka instagramu, zbrklá, ale organizovaná, nekonečně zamilovaná do Odeonek. Hlavní čtenářské zaměření - krimi a thrillery. Poznámka k obsahu blogu: Použité obrázky obálek knih pocházejí ze serveru goodreads.com, cbdb.cz nebo databazeknih.cz a pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Úryvky z knih jsou v recenzích vždy označené kurzívou, jsou přímou citací knih a nevyhrazuji si na ně žádná práva. Ta podle zákona náleží autorům knih. Pokud byste mě rádi kontaktovali v jakékoli záležitosti, napište mi na e-mail: MelindaMyaddictions@gmail.com

Populární články

Čtenářský klub - kniha měsíce

Knihy měsíce

Pusťte se do společného čtení knihy měsíce a prodiskutujte ji s námi na fóru!


Kniha měsíce

Blogové narozeniny

Místo pro vaše připomínky

Název

E-mail *

Vzkaz *

Seznam knižních blogerů

Knižní blogeři